Eigen emoji: supermakkelijk, smiley

Zelfgeknutselde whatsapp stickers

Ik ben druk bezig met de Engelse vertaling van Small talk Survival. Hele leuke klus, en we zijn inmiddels bij vormgeving en marketing aanbeland. Eén van de dingen waar we het over hebben gehad was om eigen emoji te maken. Want daar zit copyright op. En hoe leuk is het om je eigen emoji (emoji’s mag trouwens ook) te maken? Juist. Dat is enorm leuk. Ook al omdat er nooit een ‘ik moest mee in de zak van Sinterklaas’-, ‘het is vrijdagmiddag, dus ik ga dit tot maandag negeren’- of een ‘laat me met rust want ik ben een geweldig boek aan het lezen’ emoji was. Tadaa, dat is dus in een handomdraai opgelost:

Maar hoe maak je die dingen? Ten eerste: ze heten stickers. En zoals met alle dingen des levens is er een app voor. Ik heb een Android telefoon, dus ik koos in de Playstore voor StickerMaker. De stickerMaker app is gratis, je hoeft alleen maar naar een hinderlijke advertentie te kijken. Tip: het geluid van die advertentie kan uit! Vanuit de app kun je plaatjes van je telefoon uploaden en bewerken, hetzij vierkant, hetzij ovaal. Ik vond ovaal meer ’emoji’. Je moet er drie maken in deze app en daarna zit er een knop waarmee je ze in Whatsapp kunt uploaden. Klaar! Succes verzekerd.

Al die emoji die er nog niet waren!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Eigen emoji: supermakkelijk, smiley, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *