GR7: eerste stapjes

photo 2-1

Toen ik net in Spanje woonde heb ik een half jaar een huis gehuurd bovenop de GR7, een wandelroute die loopt van Tarifa aan de Spaanse kust naar de Franse Alsace. 3300 kilometer. Ik liep het stuk GR7 waar ik aan woonde naar het kleine bergdorpje Busquistar vrijwel elke dag. Niet dat er veel te doen was, een rommelig cafe vol zwijgende geitenboeren en een hele hoop jamón. Soms was dat cafe ook nog zomaar dicht en dan was er alleen maar jamón. Desalniettemin heb ik hele fijne herinneringen aan al die wandelingen, door weer en wind, sneeuw, amandelbloesem, met af en toe een verdwaald wild zwijn… Kortom, die GR7 moest een keer in zijn geheel gelopen. Afgelopen weekend ben ik begonnen met 16 kilometer, van Albuñuelas naar Nigüelas.

Screen Shot 2015-03-02 at 6.11.33 PM
Wat heb ik geleerd?
– Twee honden is er minstens een teveel, zeker als een van die twee halverwege gedragen moet/wil worden
– water meenemen!
– Snickers meenemen
– dikkere sokken

Geen beroerd resultaat voor een eerste stuk. Volgend weekend verder!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
GR7: eerste stapjes, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *