Interview met illustrator Marije Tolman

Nieuwe opdrachtgever kinderkledingwinkel Pomme de Jus vroeg me om een interview te doen met illustrator Marije Tolman. Leuke klus, weer eens iets heel anders en gelukkig waren ze erg tevreden met het resultaat:

“MORGEN MAAK IK HET BESTE BOEK DAT IK OOIT GEMAAKT HEB”
Marije Tolman (1976) illustreert met prijzen overladen prentenboeken, waaronder Springende pinguïns en lachende hyena’s, De Boomhut en Mevrouw Muis en haar heerlijke huis.


Je hebt een hele lading prijzen gewonnen, heeft dat je werk beïnvloed?

Ja. Tegenwoordig op een andere manier dan in het begin. Eerst werd ik er door aangezet om vooral harder te werken, om te laten zien wat ik echt kan. Dat maakt het ook wel lastig, om de kwaliteit te bewaken en te bewaren. Het geeft ook een enorme druk, ik zal nu niet zo snel zomaar even iets proberen dat wel oké is. Vòòr al die prijzen kon ik nog wel eens terloops iets proberen, maar dat kan ik nu niet meer. Op gegeven moment moet je toch weer een verrassend element aan je werk toe kunnen voegen, ik hoop dat ik binnenkort weer kan streven naar een nieuwe prijs. Ik denk toch altijd ‘morgen maak ik het beste boek dat ik ooit gemaakt heb’.”
Lees verder op de site van Pomme de Jus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Interview met illustrator Marije Tolman , 9.0 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *