Koop Niets Nieuws: gerecyclede gouden laarzen

photo 4

Vorig jaar ben ik begonnen met alleen nog maar tweedehands dingen te kopen. Na alle nare berichten over en beelden van het slavenwerk dat in mijn kekke zomerjurkjes ging wilde ik alleen nog maar Goede Waar dragen maar dat was vaak zo vreselijk lelijk. En duuuuuuuuur! Tweedehands dan maar. Dat beviel me veel beter, tot mijn trouwjurk aan toe! Eerlijk gezegd vind ik de jacht minstens zo leuk als de vangst, dus als ik bij voorbeeld graag een trui, of een jas, wil dan vind ik de zoektocht wel spannend. Veel spannender dan gewoon naar een winkel gaan en de volle mep te betalen. Had ik vorig jaar overigens ook niet echt geld voor. Ik vind het leuk, dus dit jaar wil ik wat verder gaan: al mijn kleren tweedehands kopen of zelf (laten) maken van tweedehands kleren. photo 2 (16)

Mijn eerste project: cowboy laarzen! Ik ben verzot op cowboy laarzen maar eet geen vlees. Lastig te rijmen, dus ben ik eerst op zoek gegaan naar cowboy laarzen van nep leer. Die zijn bijna niet te vinden en als je er tegenaan loopt meestal gruwelijk lelijk en altijd saai. Zwart. Bruin. Blauw als ze in een dolle bui zijn. Blegh.

Maar tijdens mijn zoektocht (en daar heb ik aardig wat tijd in gestoken) liep ik wel tegen iets aan dat ik niet wist: leer vergaat niet. Of in elk geval maar heel langzaam. Zou het dan niet mooi zijn om verwaarloosde, onbeminde laarzen nieuw leven in te blazen? Tijd voor een experiment! Dus heb ik op Marktplaats voor 4 euro oude rommelige laarzen gekocht die anders waarschijnlijk weg waren gegooid en ze beschilderd met Angelus leerverf. Kosten: 36 euro voor de verf, 4 voor de laarzen: 40 euro. En o, o, O wat vind ik ze mooi! Precies zoals ik ze wil hebben! Dus nu loop ik trots als een pauw rond op mijn Handbeschilderde Gerecyclede laarzen. Yay.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Koop Niets Nieuws: gerecyclede gouden laarzen, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *